Provinssi oli huikea menestys – 79 000 kävijää! Kuvakooste lauantailta

Festarit · Annukka Heikkilä

Seinäjoen Provinssirock oli viime vuonna floppi kaikilla mittareilla, mutta tänä vuonna tapahtuma teki omistusjärjestelyjen muutoksen myötä paluun Suomen festareiden kirkkaimpaan kärkeen. Tapahtumassa vieraili nimittäin tänä vuonna peräti 79.000 vierasta.

Aurinko helli eilen Provinssin viimeistä päivää, jonka teemana oli erityisesti kotimainen tähtikaarti. Lavoille nousivat muun muassa Softengine, Kasmir, Sanni, Jenni Vartiainen, Stig, Paperi T, Saara ja Apulanta. Lauantain pääesiintyjä oli amerikkalainen Faith No More, joka otti lavan haltuun energisen Mike Pattonin johdolla, mutta ei kuitenkaan onnistunut saamaan Apulannan tavoin päälavan kentän takaosaan asti ulottuvaa ihmismerta.

Pink Stagella nähtiin illan aikana elektronista musiikkia norjalaisen Kygon ja brittiläisen Above & Beyondin tarjoilemina, ja samalla ison teltan tunnelma muuttui jättiläismäiseksi klubiksi. Ensimmäisellä täyspitkällä keikallaan esiintynyt Saara vieraili lisäksi Kasmirin keikalla Vauvoja-kappaleen aikana. Saara hurmasi taitavalla laulutekniikallaan ja korkeilla äänillä, jotka aiheuttivat kylmiä väreitä.

Uutuutena Provinssi-alueelle oli tänä vuonna tuotu kymmeniä metrejä pitkä vaijeriliuku, jota laskemalla pääsi vauhdikkaasti fastivaalialueen läpi kulkevan joen yli. Stara bongasi yleisön joukosta Duudsoneiden Jarnon, joka oli ”pahanteossa” permanenttitussinsa kanssa.

Provinssi 2015, Kasmir ja Saara, Kuva: Annukka Heikkilä, Stara
Provinssi 2015, Kasmir ja Saara, Kuva: Annukka Heikkilä, Stara
Provinssi 2015, Duudsoneiden Jarno, Kuva: Annukka Heikkilä, Stara
Provinssi 2015, Duudsoneiden Jarno, Kuva: Annukka Heikkilä, Stara
Provinssi 2015, Kuva: Annukka Heikkilä, Stara
Provinssi 2015, Kuva: Annukka Heikkilä, Stara
Provinssi 2015, Kuva: Annukka Heikkilä, Stara
Provinssi 2015, Kuva: Annukka Heikkilä, Stara