StaraTV: Scouter on uudenlainen päästötön kevytajoneuvo

StaraTV Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänään esiteltiin suomalaisen kehittelytyön tuloksena uusi ympäristöä säästävä innovaatio, eli polttomoottoriton ja äänetön Scouter. Kyseessä on sähköavusteinen kevytajoneuvo, jolla voi liikkua joko polkemalla tai sähköllä ladattujen akkujen avustamana.

Stara sai kunnian tutustua Scouteriin ensimmäisenä mediana Suomessa. Scouterin leveys on hieman polkupyörän ohjaustankoa leveämpi, tasan metrin ja pituus noin kaksi metriä. Istuinpenkit ovat rinnakkain ja kevytajoneuvon maksiminopeus moottorilla on 25 km/h. Korin voi jokainen suunnitella itse tai valita sopivan Scouterin valikoimasta.

Scouter, Kuva: Stara
Scouter, Kuva: Stara

Erityisesti kaupunkiolosuhteisiin kehitetty Scouter tekee keskusta-alueista pakokaasuttomia ja pölyttömiä. Lisäksi se vähentää meluhaittoja. Kulkuneuvon ajamiseen ei tarvita ajokorttia eikä erillistä vakuutusta, sillä se kuuluu polkupyörän tavoin kotivakuutuksen piiriin.

– Nuoret hankkivat yhä vähemmän ajokortteja, 75 prosenttia suomalaisten päivittäisistä ajomatkoista on alle 10 kilometrin mittaisia ja kaupunkien strategioihin kuuluu päästöjen vähentäminen. Tässä on ratkaisu tähän kaikkeen, Rideascoutin Petri Pitkänen kertoo.

Liikennepolitiikkaan perehtynyt kansanedustaja, eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan jäsen Olli-Poika Parviainen on tyytyväinen tämänsuuntaisesta kehityksestä.

– Meidän kannattaa ilman muuta tukea sellaista kehitystä, joka vähentää liikenteen päästöjä, lisää liikkumisen iloa ja esimerkiksi kaupunkikeskustojen viihtyisyyttä. Scouter vaikuttaa lupaavalta tavalta yhdistää kaupunkien viihtyisyyden lisääminen, ympäristöystävällisyys ja terveyden edistäminen liikkumaan kannustamalla.

Scouter, Kuva: Stara
Scouter, Kuva: Stara
Scouter, Kuva: Stara
Scouter, Kuva: Stara