Oksettava paljastus – tämä saa uima-altaassa silmäsi punaiseksi

Matkailu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monien silmät punoittavat uima-altaassa uiskentelemisen jäljiltä. Silmien punoituksen uskotaan johtuvan altaiden veden korkeasta klooripitoisuudesta, mutta tutkijat ovat nyt paljastaneet, että simien ärtyminen ei johdu siitä vaan muiden ihmisten virtsasta.

Amerikkalaiset terveysviranomaiset ovat vahvistaneet, että uimareiden punoittavat silmät johtuvat kloorin sijaan ihmisten virtsasta. Uima-altaisiin virtsaaminen on niin paha ongelma, että sen välttämiseen ja haittavaikutuksista kertomiseen aiotaan aloittaa Amerikassa laaja kampanjointi.

Daily Mail -lehti kertoo kyselyn osoittaneen, että noin puolet amerikkalaisista luulee, että altaisiin on lisätty jotain kemikaalia, joka muuttaa virtsan värin näkyvämmäksi, ja noin 70 prosenttia luuli, että kloori ärsyttää silmiä. Väriä muuttavan kemikaalin myytti on alunperin lähtenyt valheesta, jota vanhemmat ovat kertoneet lapsilleen estääkseen heidän virtsaamisensa altaissa.