Weekend Festival varoittaa huijauksista – älä julkaise lippukuvia somessa!

Festarit · Stara.fi

Suomen suurimpiin musiikkitapahtumiin lukeutuva Weekend Festival varoittaa lippuhuijauksista. Tapahtumaan on saapumassa Helsingin Kalasatamaan 7. – 8. elokuuta yhteensä runsaat 60.000 katsojaa.

Weekend Festivalin liput on jo myyty loppuun, mistä syystä lippujen jälkimarkkinat ovat tavanomaista aktiivisempia.

– Haluamme varoittaa jälkimarkkinoilta lippuja ostavia siitä, etteivät kaikki lippuja kauppaavat ole rehellisellä asialla. Tietoomme on jo tullut muutamia tapauksia, joissa netissä kaupataan tapahtumaamme lippuja, eikä etumaksun jälkeen lippuja ole koskaan tullutkaan. Myös lippujen viivakoodien kanssa tulee olla tarkkoina, toteaa festivaalin promoottori Hardi Loog. –

Erässä tapauksessa henkilö oli nähnyt internetissä ilmoituksen myytävänä olevista Weekend Festivalin pääsylipuista. Englanninkielinen myyjä oli vaikuttanut luotettavalta, joten ostaja maksoi hänelle internetin kautta 110 euron summan. Maksun saatuaan myyjä oli kadonnut kuin tuhka tuuleen ja poistanut nettiprofiilinsa. Rahat menivät eikä lippuja koskaan tullut.

Myös printtilippujen ostamisessa jälkimarkkinoilta on omat riskinsä. Printtilipuissa on viivakoodi, joka käy tapahtuman portilla vain kerran. Epärehellinen myyjä saattaa printata useita lippuja, joissa on identtinen viivakoodi. Tällöin kuitenkin vain ensimmäinen lipulla sisäänpyrkijä pääsee sisälle ja muut eivät, sillä kyseessä on kopioitu lippu.

Yhtälailla kannattaa olla äärimmäisen tarkka laittaessaan pääsylipusta kuvaa netti- tai kännykkäpalveluihin. Jos lipun viivakoodi on selkeästi luettavissa, saattaa joku kopioida sen sieltä ja hyödyntää sitä väärennetyssä lipussa jolloin lipun oikea omistaja ei ehkä pääse tapahtumaan lainkaan itse.