Australian kielen pikakurssi – muista tämä nyrkkisääntö

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Englannin kieli on todella hyödyllinen ottaa haltuun ja opiskella kunnolla kouluaikana. Matkustellessa vieraisiin maihin englannilla pärjää lähes missä tahansa eikä haittaa, että ei osaa puhua kohdemaan omaa kieltä ollenkaan. Englanninkielestä löytyy kuitenkin aivan samalla tavalla erilaisia murteita kuin suomenkielestäkin.

Hijosh julkaisi YouTube-kanavallaan hauskan videon, jossa hän opettaa ystävänsä kanssa katsojia puhumaan australiaa. Josh kertoo perusidean australianenglannissa olevan sen, että lähes kaikkia sanoja lyhennetään. Useita sanoja esimerkkinä käyttäessään lyhenteiden kesken alkaa muodostumaan tietty kaava.

Englannissa on paljon murteita, joista osaa on vaikeaa ymmärtää hankalan ääntämisen vuoksi vaikka osaisikin kiitettävästi englantia. Australiassa on monen muun maan tavoin oma tyylinsä puhua englantia eikä siitä välttämättä saa kovin hyvin selvää ellei näe tekstiä kirjoitettuna edessään ja saa aikaa päätelläkseen kaikki lyhennetyt sanat.