Huolestuttava tutkimustulos: Näin moni ottanut selfien auton ratissa!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Liikenneturvallisuuteen liittyvässä kyselyssä on käynyt ilmi, että joka viides kuskeista on ottanut selfieitä ollessaan auton ratissa. Britanniassa teetetyn kyselyn mukaan häiriökäyttäytyminen ajaessa on kasvanut viime vuosina räjähdysmäisesti.

Tulokset paljastivat, että joka viides kuski on ottanut kuvan itsestään ollessaan auton ratissa. Heistä joka kymmenes kuski syyllistyi selfieiden ottamiseen auton ollessa liikenteessä. Suuri osa kuskeista otti kuvia ainoastaan hetkellä, jolloin auto oli pysähdyksissä.

Naiskuskit olivat asiassa huomattavasti vastuullisempia, sillä tutkimus osoitti, että vain harva naisista otti selfieitä auton ratissa. Miehiä tulokset eivät imarrelleet, sillä suuri osa selfieiden ottajista olivat mieskuskeja.

Älypuhelinten käyttö on lisääntynyt liikenteessä huomattavasti ja tutkijoiden suureksi huoleksi selfiet eivät ole ainoa häiriö keskittymiselle. Daily Mail -lehden mukaan seitsemän prosenttia kuskeista myönsi, että he olivat soittaneet videopuheluita ja katselleet videoita ajaessaan autoa.

Kun joukkoon lisätään vielä ne, ketkä kirjoittavat viestejä puhelimellaan ollessaan ratissa, on liikenteessä huolestuttavan suuri määrä vaaran aiheuttavia kuskeja. Älypuhelimen käyttö ratissa aiheuttaa hengenvaaran kuskille, kyytiläisille ja muille liikenteessä. Viranomaiset muistuttavat, että mikään kuva, viesti tai video ei ole ihmishengen arvoinen.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.