Dr. Dre julkaisee soololevyn 15 vuoden tauon jälkeen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Los Angelesista kotoisin oleva Dr. Dre, oikealta nimeltään Andre Romella Young, lukueutuu hip hopin suurimpiin nimiin. Mies kuitenkin julkaisee omaa materiaalia melko harvakseltaan, ja hänen edellisestä 2001-albumistaan on ehtinyt vierähtää jo lähes 16 vuotta.

Dr. Dre:n uusi levy saattaa kuitenkin ilmestyä kuunneltavaksi jo lähiviikkojen aikana. Ice Cube paljasti Power 99 -radiokanavan haastattelussa räppärin työstäneen kaikessa hiljaisuudessa levyä, jonka pitäisi hänen mukaansa ilmestyä jo 1. elokuuta.

– Se on megaa, se on Dr. Dre:tä, se on sitä mitä kaikki ovat odottaneet, tähti vihjasi.

Ice Cuben kertoo Dre:n uuden levyn inspiraationa toimineen tuleva N.W.A.-yhtyeen vaiheista kertova Straight Outta Compton -elokuva. Rolling Stone -lehden saamien tietojen perusteella levy saattaa tosin vielä viivästyä hieman suunnitellusta julkaisupäivämäärästä.

Ei olisi yllättävää, mikäli Dr. Dre julkaisisi levynsä vähin äänin. Viime vuosina monet artistit, kuten Beyonce ja Kendrick Lamar, ovat julkaisseet uusia levyjään internetissä lyhyellä varoitusajalla. Dr. Dre:n uutta levyä on odotettu vuosien ajan, mutta tähän asti puheet albumin julkaisusta ovat jääneet huhujen tasolle.