Huolettomilla ihmisillä ylihuolehtivia parempi muisti

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Newyorkilainen lääketieteellinen yliopisto Icahn School of Medicine teki tutkimuksen, jossa tutkittiin ihmisten persoonallisuuden vaikutusta muistiin. Tutkimuksesta kävi Metro-lehden mukaan ilmi, että toisin kuin voisi kuvitella, juuri kaikkein huolettomimmat ihmiset olivat parempia muistamaan.

Tutkimuksessa seurattiin 40 aikuisen ihmisen aivotoimintaa samalla kun heidän tuli suorittaa muistitestiä. Testin jälkeen koehenkilöt täyttivät vielä lomakkeen, jonka avulla tutkijat selvittivät, missä suhteessa koehenkilöillä oli neuroottisia, sosiaalisia, avoimia, yhteistyökykyisiä tai tunnollisia luonteenpiirteitä.

Tutkijat huomasivat, että muistitestissä hyvin suoriutuneet olivat sellaisia henkilöitä, jotka olivat luonteeltaan rauhallisia ja rentoja. Neuroottisia ja ylihuolehtivia luonteenpiirteitä näyttäneet henkilöt muistivat kaikista tutkittavista huonoiten asioita. Neuroottiset henkilöt murehtivat ja ajattelevat asioita niin paljon, että se alkaa haittaamaan muuta aivojen toimintaa kuten muistamista.