Lihaskipua aamuisin? Vältä näitä nukkumisasentoja

Fitness Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Jos aamulla herättyäsi olo on kuin hakatulla ja jokaista lihasta tuntuu kolottavan, on syytä alkaa tarkastelemaan asentoja, joissa menee nukkumaan. Erilaiset asennot voivat aiheuttaa verenkiertohäiriöitä, niskakipua ja selän särkemistä, mikä saattaa taas johtaa pään särkyyn.

Uniasiantuntija tohtori Steven Park kertoi Metro-lehdelle, että uupumus, uniapnea, päänsäryt, närästys ja lihassärky ovat vain muutamia esimerkkejä vaivoista, joita huonot nukkumisasennot aiheuttavat. Park kehotti välttämään etenkin seuraavia alla lueteltuja asentoja.

1. Sikiöasento

Sikiöasentoa pidetään yhtenä huonoimmista nukkumisasennoista. Sikiöasento aiheuttaa niska- ja selkäkipuja, ja vaikeuttaa hengittämistä.

2. Oikealla kyljellä nukkuminen kädet eteenpäin ojennettuna

Varsinkin raskaana olevia naisia kehotetaan välttämään tätä nukkumisasentoa, koska se voi vaikeuttaa sikiön verenkiertoa. Tämä asento aiheuttaa myös närästystä, hartia-, käsi- ja selkäsärkyä.

3. Vatsallaan kasvot tyynyssä

Tämä asento on omituinen ja ihmisen vartalolle todella epäluonnollinen nukkumisasento. Vatsallaan nukkuminen aiheuttaa myös niskan ja selän kipeytymistä ja vähentää hapensaantia.

4. Meritähtiasento eli nukkuminen selällään, kädet pään yläpuolelle ojennettuna

Tämä asento aiheuttaa hartioiden jumiutumista.

5. Vasemmalla kyljellä kädet eteenpäin ojennettuna

Tämä asento lisää painetta hermostoissa ja voi ylirasittaa sisäelimiä keuhkoista lähtien.