Birkinin käsilaukuista skandaali: ”Krokotiilejä kidutetaan ja nyljetään”

Lux Ohhoh! · Annika Kela

Hermès-muotitalon suunnittelemat Birkin-luksuslaukut ovat joutuneet huonoon valoon asiakkaiden keskuudessa. Krokotiilinnahasta valmistetut Birkin Croco -laukut joutuneet kovan kritisoinnin kohteeksi julkisuudessa niiden materiaalien takia.

Netissä on julkaistu useita videoita, joissa krokotiilejä kidutetaan ja nyljetään luksulaukkujen takia. Monet vaikutusvaltaisista julkisuuden henkilöistä ovat ilmoittaneet boikotoivansa Birkinin krokotiilinnahkaisia laukkuja ja asusteita.

Hermes
Hermes

Daily Mail -lehden mukaan jopa Jane Birkin on ilmoittanut boikotoivansa laukkua. Hänen mielestään laukut ovat häväistys hänen nimelleen, sillä hän vastustaa eläimiin kohdistuvaa julmuutta. Hermès-muotijätin johtohahmona tunnettu Jean-Louis Dumas suunnitteli Birkin-laukkumalliston aikoinaan Jane Birkinille. Laukusta on sen jälkeen tullut yksi muotimaailman tunnetuimmista luksusasusteista.

Yksi Birkin laukkujen suurimmista faneista on Victoria Beckham, jonka arvellaan omistavan Birkineitä yli 1,5 miljoonalla eurolla. Myös Victoria on liittynyt boikottiin. Hän suosittelee Birkin-faneja ostamaan ennemmin tekonahasta valmistettuja laukkuja, joita Birkin-mallistoistakin löytyy.