Nainen juoksi maratonin ilman kuukautissuojaa – vuosi vapaasti verta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Useimmissa kuukautissuojamainoksissa naisia kehotetaan hoitamaan se aika kuukaudesta niin, että mahdollisimman harva huomaa. Intiimihygienian ollessa kyseessä moni haluaakin pitää kuukautissuojansa ja tamponinsa laukussaan siten, että kukaan ei näe niitä.

Eräs muusikko päätti kuitenkin haistattaa naistenvaivoille ja muiden mielipiteille pitkät. Harvardista valmistunut ja M.I.A-yhtyeessä rumpuja soittava Kiran Gandhi oli osallistumassa London Marathon- juoksutapahtumaan. Kun hänen kuukautisensa alkoivat juuri sopivasti ennen tapahtumaa, nainen päätti olla käyttämättä minkäänlaista suojaa ja vuotaa verta vapaasti niin, että keneltäkään ei jäisi asia huomaamatta.

Gandhi juoksi koko maratonin veriset tahrat haaroissaan ja vähät välitti siitä, näkeekö kukaan. Nainen oli Metro-lehden mukaan halunnut tempauksellaan nostaa tietoisuutta siitä, että kaikilla naisilla ei edes ole kuukautissuojia heidän käsiensä ulottuvilla, ja he joutuvat hädissään kaikin tavoin peittelemään kuukautisiaan.