Uloste kertoo sinusta paljon – esimerkiksi tämän!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet heittävät paljon ulosteeseen liittyviä vitsejä, mutta sen tarkempi analysoiminen harvemmin kiinnostaa ketään ainakaan julkisesti. BuzzFeed halusi kuitenkin tietää, mitä ulosteen ulkonäkö kertoo ihmisestä ja otti haastateltavakseen tohtori Deleven.

Deleve on gastroenterologi ja perehtynyt vatsaelinsairauksiin ja niiden hoitoon. Deleve tutkii ja hoitaa ammatikseen ihmisiä, joilla on ruoansulatuselinten sairauksia tai oireita. Haastattelija näyttää videolla erilaisia piirtäjän tekemiä kuvia ulosteista ja pyytää Deleveä kertomaan, onko uloste normaali vai onko siitä nähtävissä jonkin taudin tai ongelman oireita tai seurauksia.

Deleve kertoo videolla esimerkkien avulla, millaiset ulosteet ovat normaaleja ja milloin kannattaa huolestua. Aina kannattaa alkaa hieman huolestumaan, jos oma uloste muuttuu äkillisesti merkittävästi erilaiseksi. Myös kynänohut, musta, verinen tai valkoinen uloste on merkki siitä, että kannattaa mennä lääkärin tutkittavaksi.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat