Kiinan jättimäinen räjähdys videolle – pilvenpiirtäjät kuin LEGO-palikoita

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kiinan pohjoisosassa sijaitsevassa Tianjin-satamakaupungissa tapahtui keskiviikkona 12. elokuuta iso räjähdys, joka sai aikaan mittavia tuhoja satama-alueella ja sen lähistöllä. BBC News -uutisten mukaan räjähdyksen syy ei ole vielä selvillä.

Syy saattaa kuitenkin olla lähtöisin satamassa olevasta varastosta, jonka sisällä on säilytetty vaarallisia ja kemiallisia aineita. YouTube-video on kuvattu räjähdyksen aikaan noin kymmenen kilometrin päässä olevasta rakennuksesta.

Räjähdyksen aiheuttama maanjäristys oli tuntunut kymmenen kilometrin päähän ja kuten videolta näkyy, räjähdykset ovat valtavia ja näkyvät todella kauas satamasta. Videolla näkyvät pilvenpiirtäjät antavat hyvin perspektiiviä räjähdyksen koolle.

Satama-alueen parkkipaikalla tuhannet autot ovat tuhoutuneet ja korkeista kerrostalorakennuksista kaikki ikkunat ovat rikkoutuneet. Räjähdyksen seurauksena 17 henkilöä on tämänhetkisten tietojen mukaan kuollut ja satoja on loukkaantunut. Vaikka varaston räjähtämisen syytä ei vielä täysin tiedetä, sen uskotaan olevan kuitenkin vahinko eikä tahallaan aiheutettu onnettomuus.