Amerikkalaiskylää terrorisoiva liskomies kuvattiin – totta vai tarua?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen South Carolinan Bishopvillen alueella on vuosikymmenten ajan tehty havaintoja olennosta, jota paikalliset kutsuvat liskomieheksi. Ensimmäinen raportti tehtiin vuonna 1988, kun paikallinen 17-vuotias poika väitti nähneensä olennon vaihtaessaan autonsa rengasta paikallisen suon lähettyvillä.

Nyt liskomiehen uutisoidaan palanneen terrorisoimaan South Carolinan asukkaita. Paikallinen Sarah-niminen nainen väittää ABC News 4 -uutiskanavalle nähneensä olennon paikallisen kirkon lähettyvillä. Todisteena naisella on kuva, jonka hän otti myyttisestä hirviöstä.

– Vannon Jumalan nimeen että en keksinyt tätä päästäni. Olen niin innoissani, nainen kirjoitti uutiskanavalle.

Naisen ottama valokuva ei ehkä täysin vakuuta, sillä liskomies näyttää otoksessa lähinnä halvalla tehdyn elokuvan erikoistehosteelta. Joka tapauksessa myös paikallinen, nimettömänä pysyttelevä mies väittää kuvanneensa liskomiehestä videomateriaalia toukokuussa. Videolla tunnistamaton hahmo näyttää liikkuvan metsässä puiden takana.

– Uskon ehdottomasti liskomiehen olevan aito. Kun se huomasi minut, juoksi karuun, mies vakuuttaa.

Liskomiehen taustoista on monenlaisia teorioita. Vaikka monet epäilevät olentoa huijaukseksi, uskovat toiset sen olevan esimerkiksi aikaisemmin tuntematon eläinlaji tai jopa avaruusolento. Liskomies on tullut suomalaisille tutuksi myös J. Karjalaisen Mennyt mies -kappaleen sanoituksista.