Britanniassa paljastetaan yritysten palkkatietoja

Viihdeuutiset · Annika Kela

Britanniassa on aloitettu laajat toimenpiteet tuloerojen karsimiseksi. Valtion pääministeri David Cameron kertoi, että erityisesti suuret yritykset ovat suurennuslasin alla. Tulevaisuudessa yritykset joutuvat julkaisemaan työntekijöidensä palkkoihin liittyvät tiedot.

Se tarkoittaa käytännössä sitä, että yritykset joutuvat paljastamaan kuinka paljon he maksavat keskimääräistä palkkaa naisille ja miehille, jotka hoitavat samoja työtehtäviä. Metro-lehden mukaan Britanniassa sukupuolten välinen tuloero on tällä hetkellä 19,1 prosenttia.

Britanniassa aloitettavia toimenpiteitä on ylistetty, sillä sen seurauksena yritysten tasa-arvoisesta toiminnasta saadaan läpinäkyvämpää. Toimenpiteiden tehtävänä on kannustaa yrityksiä kiinnittämään huomiota tasa-arvoiseen palkkausjärjestelmään. Tavoitteena on saada tuloerot kaventumaan jo lähitulevaisuudessa.