Elokuvatähti tuomittiin vankilaan – pahoinpiteli naisen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen näyttelijä Emile Hirsch on tullut tunnetuksi elokuvista, kuten Lords of Dogtown, Into the Wild – Erämään armoille ja Raakalaiset. Nyt tähti on noussut otsikoihin pahoinpitelytuomion merkeissä.

Emile Hirsch myönsi maanantaina syyllistyneensä pahoinpitelyyn Sundancen elokuvafestivaaleilla 25. tammikuuta. Näyttelijä otti Paramount-elokuvayhtiön johtokuntaan kuuluvan Daniele Berfeldin kuristusotteeseen ja heitti hänet väkivaltaisesti lattialle Tao Nightclub -yökerhossa.

Näyttelijä oli tekohetkellä humalassa ja lääkkeiden vaikutuksen alaisena. Viranomaisten ja silminnäjliden mukaan Emile myös raahasi uhrina ollutta naista ravintolan pöytää pitkin. Mies tuomittiin teosta 15 vuorokaudeksi vankeuteen.

– Tiedän käyttäytyneeni täysin väärin, holtittomasti ja vastuuttomasti. Minulla ei ole tekosyitä sille, että en muista tapahtunutta. Laitoin itse ne kemikaalit suuhuni, Hirsch kuvaili Associated Press -uutistoimiston mukaan.

Vankeustuomion lisäksi tähti määrättiin 50 tunniksi yhdyskuntapalveluun ja maksamaan uhrille korvauksia 4.750 dollarin edestä. Pahoinpitelyn uhriksi joutunut Daniele Berfeld olisi toivonut miehelle kovempaa tuomiota. Naisen mukaan hyökkäys aiheutti hänelle fyysisen kivun lisäksi pitkäkestoista henkistä vahinkoa.

– Vaadittiin kaksi ihmistä repimään hänet pois kimpustani, ja ilman heitä hyökkäys olisi jatkunut. Luulin kuolevani, Daniele kuvailee.