Hylje pakeni saalistavaa haita – täpärä pelastuminen videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Luontokuvaajat onnistuvat toisinaan tallentamaan eläinten välisiä tilanteita, jotka lyövät dramaattisuudessaan vertoja elokuvien jännittävimmille kohtauksille. Nyt verkossa on levinnyt video, jolla hylje pakenee saalistajaa näyttävästi.

Greg Skomalin Massachusettsin Cape Codissa kuvaamalla videolla valkohai ajaa takaa hyljettä. Nisäkäs väistää hain kitaan joutumisen tekemällä hienon hypyn useiden metrien korkeuteen veden pinnan yläpuolelle, kruunaten hetken vielä läimäisemällä haita pyrstöllään kylkeen.

Videon kuvauksessa tilannetta kuvaillaan epäonnistuneeksi saalistusyritykseksi, joten ilmeisesti hylje todellakin onnistui pakenemaan nälkäistä petokalaa.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat