Italia puuttui prostituoitujen pukeutumiseen – heijastinliivi pakolliseksi!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Viisi vuotta sitten espanjalaiset viranomaiset ilmoittivat, että jatkossa prostituoitujen tulisi pitää heijastinliiviä ollessaan töissä. Nyt Italia on päättänyt seurata Espanjan esimerkkiä ilmoittamalla, että heijastinliivin pitäminen on prostituoiduille pakollista.

Heijastavien vaatteiden käytöllä pyritään lisäämään liikenneturvallisuutta. Suuri osa prostituoiduista seisoskelevat tien vieressä ja hämärässä heitä saattaa olla vaikea huomata. Espanjasta poiketen Italia aikoo myös kieltää liian lyhyet minihameet.

Daily Mail -lehden mukaan prostituoituja on ohjeistettu hankkimaan tietyöläisen vaatetusta vastaavat suojavaatteet. Mikäli prostituoidut eivät pukeudu vaatimusten mukaisesti, seuraa siitä parhaimmillaan 500 euron suuruinen sakko. Vaikuttaisi siltä, että liikenneturvallisuus on parantunut, sillä käytännön odotetaan leviävän myös muihin Euroopan maihin.