Gucci tekee kenguruista kenkiä – eläinaktivistit raivostuivat

Viihdeuutiset · Annika Kela

Muotijätti Gucci on tuonut markkinoille erikoisen kenkämalliston. Syksyn ja talven mallistojen kävelykenkiä yhdistää kengurun turkista tehdyt yksityiskohdat. Useimmissa kengissä kengurun turkki on sijoitettu reunustamaan nilkkaa tai jalkapohjaa.

Daily Mail -lehden mukaan eläinaktivistit ovat olleet uudesta mallistosta raivoissaan. Heidän mielestään kengät ovat räikeä esimerkki siitä, kuinka muotiteollisuus rahastaa eläinten kärsimyksellä.

Guccin edustajat ovat vakuuttaneet, että turkki on tuotettu eettisesti. Australiassa kenguruita kasvatetaan muun muassa lihatuotantoon ja eläinten turkki myydään usein eteenpäin muotiteollisuuteen. Guccin edustajat ovat kertoneet, että materiaalit ovat olleet muusta teollisuudesta ylijääneitä sivutuotteita.

Puolustelusta huolimatta uuden malliston kengät eivät ole olleet hittituote. Kuluttajien mielestä kengät eivät ole tyylikkäät. Etenkin sosiaalisessa mediassa malliston kengät on lytätty rumina ja epäkäytännöllisinä.