Tulevaisuuden maantie! Rakennetaan kierrätetyistä muovipulloista

Viihdeuutiset · Annika Kela

Innovatiivisiin ja ekologisiin rakennusprojekteihin erikoistunut yritys VolkerWessels on esitellyt tulevaisuuden auto- ja kävelytien. Yritys on nimittäin valmistanut tiekomponentteja kierrätetyistä muovipulloista.

PlasticRoad-projekti on saanut hyvän vastaanoton ja ensimmäinen muovinen tie rakennetaan Rotterdamiin Alankomaissa. VolkerWesselsin mukaan komponentit kasataan kuin LEGO-palikat ja ne kestävät huomattavasti paremmin esimerkiksi sääolosuhteita kuin asfaltti.

VolkerWessels on ylpeä aikaansaannoksestaan, sillä heidän suunnittelemansa tie on myös erittäin ekologinen. Yrityksen mukaan muovisia teitä on helppo hoitaa ja huoltaa. Muovisen tien kehittäjien mielestä on käsittämätöntä, ettei asiaa ole aiemmin keksitty, sillä muovi on monikäyttöinen ja kestävä materiaali. Daily Mail -lehden mukaan VolkerWessels on ilmoittanut, että he käyttävät teiden valmistukseen kierrätettyä muovia.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.