Heinz ei ole enää ketsuppia Israelissa: ”Liian vähän tomaattia”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Israelilainen terveysministeriö aikoo kieltää Heinz-yhtiötä markkinoimasta tomaattikastikettaan ketsuppina. Viranomaisten mukaan korrekti määritelmä Heinzin ketsupille on tomaatinmakuinen kastike.

Daily Mail -lehden mukaan viranomaiset ovat todenneet kokein, että Heinzin ketsupissa ei ole tarpeeksi tomaattia, jotta sitä voitaisiin kutsua ketsupiksi. Valmistajan mukaan tuote sisältää 61 prosenttia tomaattia, kun taas israelilaisviranomaisten mukaan tuotteessa oli vain 21 prosenttia tomaattia.

Israelilaisten viranomaisten tekemiä kokeita on pidetty kyseenalaisina. Heinzin ketsupin testaamisen takana oli nimittäin israelilainen elintarvikejätti Osem, joka kilpailee Heinzin kanssa ketsuppimarkkinoilla. Osemin tekemien kokeiden mukaan Heinzin tuotteessa ei ole tarpeeksi tomaattia.

Haaretz-lehden mukaan Heinzin myynnistä, maahantuonnista ja markkinoinnista vastaavat tahot ovat valittaneet asiasta terveysviranomaisille. Päätöksen kumoamista pidetään mahdollisena, jos Heinz pystyy todistamaan, että tuote sisältää ketsupiksi määriteltävät ainesosat.