Valokuva Venäjän rajalta – variksenpelätin rajavartijana

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kiinan ja Venäjän rajalla vieraillut toimittaja on huomannut huvittavan yksityiskohdan Venäjän rajavartiotornissa. Oikean vartijan sijaan tornissa päivystää sotilaaksi puettu variksenpelätin. Toimittaja huomasi hauskan ilmestyksen vieraillessaan Tongjiangissa, Kiinassa.

Rajalla olevalle rakennustyömaalle kutsuttu toimittaja otti useita kuvia epätavallisesta ”vartijasta”. Daily Mail -lehden mukaan mediassa julkaistut kuvat ovat aiheuttaneet hilpeyttä sosiaalisessa mediassa.

Vaikuttaisi siltä, että Venäjän ja Kiinan suhteet ovat kunnossa, eikä Venäjä koe tarpeelliseksi palkata torniin oikeaa vartijaa. On todennäköistä, että Tongjiangin rakennustyömaan valmistuttua raja vilkastuu, sillä rakenteilla oleva silta yhdistää venäläisen Nizhneleninskoyen kaupungin ja Tongiangin kaupungin. Ehkäpä sitten myös oikeille vartijoille löytyy rajalta töitä.