Joukkomurhaajalle 12 elinkautisen lisäksi 3 318 vuoden vankeustuomio

Ohhoh! · Stara.fi

Suomessa on keskusteltu vilkkaasti tuomioistuinten kykenemättömyydestä tuomita rikollisia niille annettujen rangaistusasteikkojen koko laajuudelta, sillä törkeissäkin väkivalta- ja seksuaalirikoksissa tuomiot painottuvat asteikon alapäähän. Paitsi talousrikoksissa, joissa käytetään pääasiassa asteikon yläpäätä.

Nyt Yhdysvalloissa on annettu jälleen esimerkkiä miten siellä tulkitaan länsimaista oikeuskäsitystä. Batman-tappajaksi nimetty 27-vuotias joukkomurhaaja James Holmes on nimittäin tuomittu Coloradossa 12 elinkautisen tuomion lisäksi vielä 3.318 vuodeksi vankeuteen, CNN uutisoi.

Auroran kaupungissa kolme vuotta sitten 12 ihmistä surmannut ja 70 ihmistä haavoittanut Holmes sai elinkautisen jokaisesta surmaamastaan ihmisestä ja lisäksi 3.318 vuoden vankeustuomion 70 murhayrityksestä. Hän ei siis tule pääsemään koskaan vapaaksi. Tuomioistuin ei kuitenkaan tuominnut häntä teloitettavaksi.