Vanhus keitti kahvia pesujauheesta – traaginen seuraus

Ohhoh! · Annika Kela

Hartlepoolissa Britanniassa on sattunut kauhistuttava väärinkäsitys, jonka seurauksena vanha pariskunta kiidätettiin sairaalaan. Dementiasta kärsivä 83-vuotias John Guttridge oli nimittäin keittänyt itselleen ja vaimolleen kahvia voimakkaasta tahranpoistoaineesta.

Mies oli epähuomioissaan sekoittanut kahvijauhepurkin ja tahranpoistoainepurkin keskenään. John ja hänen 79-vuotias vaimonsa Anne joivat molemmat myrkyllistä kahvia. Vaimo onneksi huomasi virheen ja soitti lopulta hätäkeskukseen. Kauhistuttavan tapauksen seurauksena John Guttridge menehtyi.

Guttridgen perhe on ollut tapauksesta järkyttynyt ja murheissaan. Lääkäreiden mukaan Anne kuitenkin selviää, sillä hän oli vain maistanut pesuainejuomaa. Tapauksesta tekee erityisen surullisen se, että Anne syyttää itseään tapahtuneesta, sillä hän tiesi Johnin olevan hajamielinen sairautensa takia. Tapaus muistuttaa, että myrkylliset pesuaineet on syytä säilyttää erillisessä kaapissa poissa keittiöstä.