Nainen julkaisi kuvan kuukautisvuodostaan – sai tappouhkauksia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kerroimme aiemmin kuinka M.I.A.-yhtyeen rumpali Kiran Ghandi juoksi maratonin kuukautistensa aikana ilman suojaa. Hänen tarkoituksenaan oli samalla levittää tietoisuutta kaikille siitä, että jokaisella naisella ei ole ylipäätään edes mahdollisuutta saada mitään kuukautisiin liittyviä hygieniatuotteita.

Nyt Louelle Denor -niminen nainen on julkaissut itsestään Instagramissa kuvan, jossa hän esittelee kuukautisvuodossa olevaa kuukuppiaan. Nainen ihmettelee sitä, minkä vuoksi kuukautisverta näyttävät kuvat poistetaan välittömästi palvelusta, mutta esimerkiksi leikkaushaavojen kuvat saavat jäädä siitä huolimatta, että niissäkin näkyy verta.

Kuukautisvuoto liittyy naisten omaan intiimihygieniaan, josta moni ei halua puhua tai nähdä kuvia. Pennsylvaniassa asuva Denor on kuitenkin Metro-lehden mukaan sitä vastaan, että luonnollisen asian näyttäminen olisi kiellettyä, minkä vuoksi julkaisi kuvan kädestään ja kuukupista, jossa vuotoa näkyy.

Kuva on niin kantaaottava, että jokaisella ihmisellä on asiaan varmasti jokin mielipide. Denor on saanut kuvalleen tykkäyksiä ja kannustavia kommentteja. Naista on kuitenkin myös haukuttu ja halveksuttu kovalla kädellä, minkä lisäksi Denor on saanut kuvan julkaistuaan jopa tappouhkauksia.