Yleisimmät parisuhdeongelmat listattiin – seksi ja raha eivät mukana

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Jokainen parisuhde on erilainen ja jopa samat ihmiset ovat toisten ihmisten kanssa erilaisia. Kaikissa suhteissa on yleensä jonkin verran ongelmia tai haasteita varsinkin silloin, kun parisuhde tai avioliitto on kestänyt jo monta vuotta.

Parisuhdeterapeuttina toiminut Laura Young paljasti Huffington Post -lehdelle, mitkä ovat pariskuntien yleisimpiä ongelmia. Moni voisi kuvitella, että parisuhteissa yleisimpien ongelmien ja riidanaiheiden joukkoon pääsisivät seksi ja raha, mutta näin ei kuitenkaan psykoterapeutti Laura Youngin mukaan ole.

Suurin ja yleisin ongelma parisuhteissa ja avioliitoissa on kommunikaatio ja sen puute. Kun ihmiset tuntevat hyvin toisensa, he alkavat olettamaan tietävänsä mitä toinen haluaa tai ajattelee, minkä vuoksi syntyy paljon kommunikaatiokatkoksia.

Toiseksi yleisin ongelma oli se, että pariskunta ei enää tee tarpeeksi hauskoja asioita yhdessä, minkä lisäksi parisuhteelle ja yhdessäololle ei anneta tarpeeksi aikaa. Neljäntenä ongelmien listalla oli se, että toinen osapuoli kokee toisen olevan liian herkkä tai täysin tunteeton. Viidenneksi yleisin ongelma oli pariskunnan riippuvaisuus toisistaan, jolloin omat ystävyyssuhteet ovat alkaneet kärsimään.