Peliyhtiö meni liian pitkälle: Julkaisi orja-aiheisen Tetriksen

Viihdeuutiset · Annika Kela

Tanskalainen peliyhtiö Serious Games Interactive on julkaissut netissä Tetris-pelin, jossa pelaajan täytyy asetella tummaihoisia orjia laivaan. Playing History: Slave Trade -niminen peli sai odotetusti raivostuneen vastaanoton.

Pelin kehittäjät ovat puolustelleet orja-Tetristä sillä, että se on heidän mielestään opetuksellinen ja valistava. Heidän mielestään pelissä ei ole mitään rasismiin viittaavaa, sillä pelin aiheena on historiallinen tapahtuma.

Daily Mail -lehden mukaan pelistä nousi välittömästi niin suuri negatiivinen kohu, että yhtiö joutui poistamaan sen netistä.Yhtiön toimitusjohtaja Simon Egenfeldt-Nielsen kertoi olleensa vastahakoinen pelin poistamisen suhteen, sillä hän ei nähnyt siinä mitään loukkaavaa.

Pelin poistamisesta huolimatta pahamaineinen Tetris on edelleen myytävänä Steam-pelikaupassa. Egenfeldt-Nielsen on pyytänyt julkisesti anteeksi peliyhtiönsä aiheuttamaa mielipahaa ja hän on vakuuttanut, ettei pelin tarkoituksena ollut loukata ketään.