Naiselle eBaystä 23 miljoonan vuositulot – nettikaupasta kultakaivos

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

53-vuotias asianajaja Linda Lightman tienaa vuodessa noin 23 miljoonaa euroa myymällä vaatteita ja asusteita eBay-sivustolla. Lightman kertoi Daily Mail -lehdelle, miten hän innostui myymisestä ja perusti sen ympärille Linda’s Stuff -nimisen yrityksen.

Lightman aloitti myymällä 15 vuotta sitten poikansa videopelejä eBayssa. Innostuessaan eBayn konseptista Lightman alkoi keskittymään tuotekuvausten ja hakusanojen tekemiseen, parempien valokuvien ottamiseen, ja alkoi myymään myös omia tavaroitaan sivustolla.

Jonkin ajan kuluttua Lightmanin ystävät pyysivät naista auttamaan myös heitä pääsemään eroon vanhoista vaatteistaan ja tavaroistaan, ja lopulta Lightmanin asunto olikin jo täynnä laatikoita ja myynnissä olevia asioita.

Lightman alkoi tienaamaan lopulta niin hyvin myymällä eBayssa, että hän päätti jättää päivätyönsä asianajajana ja perustaa myynnin ympärille Linda’s Stuff -nimisen yrityksen. Nykyään nainen tienaa noin 23 miljoonaa euroa yrityksellään joka vuosi, ja on alkanut keskittymään pelkästään tunnettujen suunnittelijoiden tekemien vaatteiden ja asusteiden myymiseen.

Lightman ihmettelee sitä, miksi niin harva hyödyntää verkkomyynnin mahdollisuuksia. Lightman arvioi jokaisen kotoa löytyvän vähintään muutaman tuhannen dollarin arvosta vanhoja tavaroita ja vaatteita, jotka joku muu ostaisi ilomielin.