Maailman hurjin vuoristorata! Pudotus 65 metriä ja nopeus 120 km/h

Viihdeuutiset · Stara.fi

Huvipuistojen saralla kilpavarustelu maailman hurjimmista, suurimmista ja nopeimmista laitteista on jatkuvaa. Nyt maailman hurjimman vuoristoradan valtikka on siirtymässä Yhdysvaltojen Ohioon, kun siellä on esielty Valravn-niminen laite.

Valravn sijaitsee Sanduskyn kaupungissa Cedars Pointin huvipuistossa, ja se on nyt virallisesti muun muassa maailman korkein, nopein ja pisin vuoristorata. Yhteensä Valravn rikkoi 10 eri maailmanennätystä. Radalla on korkeutta peräti 68 metriä ja suurin yksittäinen pudotus on peräti 65 metriä. Nopeus radalla kiihtyy parhaimmillaan 120 kilometriin tunnissa.

Valravn-vuoristorata Yhdysvalloissa, Kuva: Splash
Valravn-vuoristorata Yhdysvalloissa, Kuva: Splash
Valravn-vuoristorata Yhdysvalloissa, Kuva: Splash
Valravn-vuoristorata Yhdysvalloissa, Kuva: Splash
Valravn-vuoristorata Yhdysvalloissa, Kuva: Splash
Valravn-vuoristorata Yhdysvalloissa, Kuva: Splash