Sääpallon mukana kadonnut GoPro löytyi – sisälsi upeaa materiaalia!

Digi · Tim Isokivi

Vuonna 2013 Youtube-käyttäjä Bryan Chan sai ystäviensä kanssa idean kiinnittää GoPro-kameran säähavaintopalloon, ja lähettää sen yläilmoihin. Chan kertoo Reddit-sivustolla, että ideana oli taltioida kuvaa Arizonan Grand Canyonista ilmasta käsin.

Kameraan kiinnitettiin GPS-paikannin, mutta tästäkään huolimatta sitä ei enää onnistuttu enää paikantamaan sen syöksyttyä alas. Kaksi vuotta myöhemmin patikoimassa ollut nainen löysi kameran yllättäen Arizonan aavikolta. Nainen sattui työskentelemään Yhdysvaltojen suurimmalla teleoperaattorilla, ja onnistui selvittämään kameran omistajan.

Nyt stratosfääriin lähetetyn GoPro-kameran kuvaama materiaali on vihdoin julkaistu Youtubessa. Kamera nousi noin 30 kilometrin korkeuteen, ja pysytteli yläilmoissa yhteensä 1 tunnin ja 38 minuutin ajan. Videon alussa nähdään, kuinka Bryan ystävineen valmistautuu uskomattomia käänteitä saaneeseen projektiin.