Yleiset vessat vaarapaikkoja Australiassa – käärmeiden invaasio

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australia tunnetaan lukuisista ihmisille vaarallisista eläinlajeista, kuten hämähäkeistä, krokotiileista, haista ja meduusoista. Nyt maan julkisten vessojen käyttäjiä saattaa odottaa luikerteleva yllätys wc-pöntöissä.

Käärmeenpyydystäjä Elliot Budd poisti viikonloppuna yli kaksimetrisen mattopytonin Queenslandin Townsvillessa sijaitsevasta vessasta. Operaatio vei yhteensä 15 minuuttia, sillä käärmeen poistaminen wc-pöntöstä oli vaikeaa vahingoittamatta otusta.

– Pitelin eläintä 15 minuutin ajan. Lopulta se vain luikerteli pois itsekseen, Elliot Bud kertoo Associated Press -uutistoimiston mukaan.

Käärmeet ovat alkaneet paeta kuivuutta julkisiin vessoihin ja muihin kosteisiin paikkoihin, kuten uima-altaisiin, keittiöihin ja puutarhoihin. James Cookin yliopiston matelija-asiantuntijan, professori Lin Schwarzkopfin mukaan tämä ei ole lainkaan epätavallista varsinkaan eläinten lisääntymiskauden lähestyessä.

– Ne mahtuvat sisään ovien alapuolelta. Asialle ei voi tehdä juurikaan mitään, professori toteaa.