Nainen vaipui koomaan – vauvan parkaisu herätti

Terveys · Annukka Heikkilä

23-vuotiaan Shelly Cawleyn ensisynnytys ei mennyt niin kuin odotettiin. Naiselle jouduttiin suorittamaan hätäsektio ja hänet nukutettiin. Vauva saatiin äidin kohdusta terveenä, mutta Cawley ei enää herännytkään vaan hän vaipui koomaan.

Lääkärit olivat jo lähes varmoja menettäneensä tuoreen äidin, kunnes hoitajat keksivät vielä yhden keinon, jolla Cawley voitaisiin yrittää pelastaa.

Etelä-Carolinassa sijaitsevassa Carolinas HealthCare System NorthEast -sairaalassa työskentelevä hoitaja Ashley Manus uskoi hyvin vahvasti siihen, että äidinvaistot saisivat Cawleyn heräämään. Vastasyntynyt Rylan tuotiin naisen sängyn luo ja laskettiin varovaisesti koomaan vaipuneen äidin rinnalle.

Hoitajat odottivat, että vauva olisi alkanut itkemään. Sen sijaan Rylan rentoutui täysin äitinsä vieressä ja vaipui uneen. Hoitajat ja tuore isä Jeremy yrittivät kutitella ja jopa nipistää vauvaa, että se alkaisi itkemään. Jonkin ajan kuluttua vauva päästi pienen parkaisun, mikä sai kuin ihmeen voimalla äidin heräämään.

Vauvan itku näkyi heti äidin elintoimintoja mittaavassa monitorissa käyrien liikkeenä, ja Cawley alkoi heräämään. Cawley toipui seuraavan viikon kuluessa koomastaan täysin ja pystyi pitelemään Rylania ensimmäistä kertaa sylissään. Tällä hetkellä sekä äiti että vauva voivat People-lehden mukaan hyvin ja ovat kiitollisia omasta perheestään ja sairaalan henkilökunnan ammattitaitoisuudesta.

As the night comes to a close, I reflect on my day and how different it was than at the same time a year ago. What a…

Posted by Shelly Ann Cawley on Sunday, September 6, 2015

Almost a year later and I finally get to meet the people God used to save my life ❤️ #090514

Posted by Shelly Ann Cawley on Tuesday, August 25, 2015

Baby girl's first 4th of July! She does not seem too impressed by her parents trying to make her look at the camera and smile.. 󾌩

Posted by Shelly Ann Cawley on Saturday, July 4, 2015