Merisaukolla todettiin astma – oppi käyttämään inhalaattoria

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet eläinlajit voivat kärsiä samanlaisista taudeista kuin ihmiset. Mishka-nimisellä merisaukolla todettiin astma, kun sen keuhkokuvissa nähtiin sairauteen viittaavia muutoksia. Savulle altistunut Mishka on onneksi pätevien hoitajien avulla oppinut käyttämään inhalaattoria.

Mishkan astmaan huomattiin tepsivän samanlaiset hengitettävät inhalaatiolääkkeet kuin mitä astmasta kärsivät ihmisetkin käyttävät. Merisaukkoja kouluttanut hoitaja tiesi, että kaikki lääkkeisiin ja hoitoon liittyvät toimenpiteet kannattaa opettaa hauskojen leikkien avulla, minkä vuoksi hoitaja kehitti inhalaattorin käytöstä yhden tempun.

Mishka palkittiin aina, kun se käytti inhalaattoria oikein, minkä ansiosta merisaukko oppi ottamaan hengitettävän lääkkeen. YouTube-videolla nähdään, miten Mishka painaa kuonollaan inhalaattoria ja hengittää samalla sisäänpäin, jolloin lääke pääsee merisaukon keuhkoihin asti.