Sydänkirurgi vahvistaa: ”Särkyneeseen sydämeen voi kuolla”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Australialainen sydänkirurgi Michael Ward vieraili äskettäin Insight-keskusteluohjelmassa. Mies kertoi katsojille, että särkyneeseen sydämeen kuoleminen on mahdollista. Hän sanoi, että särkynyt sydän saattaa aiheuttaa sydämen pysähtymisen.

Kokenut lääkäri kertoi, että sydänsuruun menehtyminen johtuu yleensä sydänkohtauksesta. Keho ei enää kestä surun aiheuttamaa stressiä ja kuormitusta ja lopulta sydän pettää. Daily Mail -lehden mukaan yleisin syy vakavaan sydänsuruun on rakkaan menehtyminen.

Lääkärin mukaan rakkaan kuolema saattaa saada kehossa aikaan reaktion, joka on verrattavissa vakavaan uhkaan, kuten tilanteeseen, jossa henkilöä uhkaillaan aseella. Valtava stressi, ahdistus ja paniikki valtaa kehon ja mielen ja sillä voi olla kohtalokkaat seuraukset.

Ward kertoi, että särkyneeseen sydämeen kuoleminen on harvinaista, muttei mahdotonta. Lääkäri totesi, että tutkitusti yksi prosentti ihmisistä on kokenut sydänsuruja hengenvaarallisella tasolla.