Vankila pakotti naisasianajajat riisumaan rintaliivinsä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Oregonin Portlandissa sijaitseva Cumberland County Jail -vankila on noussut otsikoihin, kun naispuoliset asianajajat eivät päässeet turvatarkastuksesta läpi rintaliivit yllään. Kiristetyn turvatarkastuksen vuoksi naiset joutuivat riisumaan rintaliivinsä asiakkaiden luo päästäkseen.

Asia paljastui, kun Amy Fairfield -niminen asianajaja oli mennyt tapaamaan asiakastaan Cumberland County Jail -vankilaan, kun hänet oli pysäytetty turvatarkastuksessa. Kuten aina aiemminkin, naista oli pyydetty riisumaan rannerenkaat, sormukset ja hiuspinnit. Nyt näiden lisäksi vartija oli pyytänyt asianajajaa riisumaan myös kaarituelliset rintaliivinsä.

Portland Press Herald -lehden mukaan Fairfield olisi päässyt tapaamaan asiakastaan vankilaan vain, jos hän olisi riisunut rintaliivinsä. Nainen ihmetteli uutta kiristettyä turvatarkastuskäytäntöä, sillä koskaan aiemmin naisen rintaliivit eivät olleet aiheuttaneet metallinpaljastimessa hälytystä.

Fairfeldin mukaan uusi käytäntö on naisia syrjivä ja loukkaa myös vankien oikeuksia, koska heidän tapaamisensa tulivat peruuntumaan. Toinen asianajaja, Sarah Churchill, oli tapauksesta kuultuaan halunnut selvittää, pääsisikö hän tarkastuksesta läpi. Hän oli pukenut kaarituelliset liivit ja astellut vankilan turvatarkastuksesta läpi, mutta rintaliivit eivät aiheuttaneet hälytystä.