Valkopäämeritkotka karkasi: ”Pitäkää lapset ja lemmikit sisätiloissa!”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Valtava valkopäämerikotka Helga oli karannut petolintujen tarhasta Kentissä, Englannissa. Yli kaksimetrinen petolintu aiheutti paniikin alueella, sillä hoitajien mukaan Helga saattaisi nälkäisenä hyökätä pienten lemmikkien tai jopa pienten lasten kimppuun.

Raptor Centre -lintutarha ilmoitti Helgan katoamisesta viranomaisille ja valkopäämerikotkan etsintäoperaatio käynnistyi heti. Paikallisia kehoitettiin pitämään pienet lemmikit ja lapset sisätiloissa Helgan löytymiseen asti. Daily Mail -lehden mukaan kotkat syöksyvät saaliitaan kohti jopa 160 kilometrin tuntinopeudella.

On sanomattakin selvää, että kotkan saaliilla on huonot selviytymismahdollisuudet. Pian Helgan katoamisen jälkeen linnusta tehtiin havainto, jota viranomaiset seurasivat. Viimeisimpien tietojen mukaan valkopäämerikotka on löydetty ja se palautetaan pian takaisin tarhaan. Paikalliset huokaisivat varmasti helpotuksesta, että Helga löytyi ja vaara oli ohi.