784 000 euron parmesaanijuustot varkaille – 11 pidätettiin Italiassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Italian viranomaiset ovat pidättäneet 11 ihmisen joukon, joiden epäillään syyllistyneen satojen tuhansien eurojen arvoisiin varkauksiin. Tässä tapauksessa varastettu tuote oli arvokasta parmesaanijuustoa.

Varkaiden uskotaan iskeneen 14 kuukauden aikana lukuisiin Parmiago Reggiano -alueella sijaitseviin varastoihin ja tehtaisiin, joissa juustoa säilytettiin. Viranomaiset takavarikoivat epäillyiltä muun muassa murtautumiseen käytettyjä työkaluja, varashälyttimien hämäämiseen tarkoitettuja elektronisia laitteita ja aseita.

Il Sole 24 -uutissivuston mukaan ryhmän kynsiin päätyi jopa 2.039 kiekollista parmesaanijuustoa. Varastettujen elintarvikkeiden arvo oli yhteensä 784.000 euroa.

Aidoksi parmesaanijuustoksi, eli Parmigiano-Reggiano -juustoksi lasketaan EU:n mukaan vain Parman, Reggio Emilian, Modenan, Bongnan ja Mantovan maakunnissa valmistetut tuotteet. Juuston täytyy myös läpäistä tarkat tuotanto- ja laatukriteerit.