Yliopisto kielsi miehiltä nutturat – hiustyyleistä tiukat määräykset

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Miesten tämän vuoden puhutuin hiustyyli on ehdottomasti man bun -nimellä kutsuttu nuttura, joka on tehty päälaelle niin, että muut hiukset on leikattu lyhyeksi. Hiustyyli jakaa naisten sekä miesten mielipiteitä, mutta nyt eräs yliopisto on tehnyt oman kantansa selväksi kieltämällä miehiä laittamasta hiuksiaan nutturalle.

Idahossa sijaitseva Brigham Young University -yliopisto on tehnyt pienen lisäyksen säännöstöön, joka koskee koulupukeutumista. Koulun päättäjät ovat lisänneet säännöstöön kohdan, jonka mukaan päälaelle tehdyt miesnutturat kielletään. Sääntö kieltää kaikki liian erikoiset ja hurjat kampaukset, mitkä sotivat päättäjien mielestä Jeesuksen oppeja vastaan.

Miesnutturaksi kutsuttu hiustyyli on kielletty sekä miehiltä että naisilta, mutta enemmän sääntö tulee koskettamaan silti miehiä. Sivuilta todella lyhyiksi mutta päältä pitkiksi jätetyt hiukset, jotka on laitettu nutturalle, edustavat koulun mukaan liian radikaalia hiustyyliä. Miesnutturalle hiuksensa Idahon yliopistossa tästä eteenpäin laittava henkilö tulee Huffington Post -sivuston mukaan saamaan välittömän rangaistuksen.