10 seikkaa, joista tiedät olevasi lyhytpinnainen

Lifestyle · Annukka Heikkilä

Temperamenttisuus ja lyhytpinnaisuus sekoitetaan usein keskenään. Temperamentilla takoitetaan kullekin ihmiselle tyypillistä ja synnynnäistä tapaa toimia ja käyttäytyä. Jokainen ihminen on temperamenttinen, mutta osa ihmisistä omistaa myös lyhyen pinnan.

Metro listasi lyhytpinnaiselle henkilölle tuttuja tilanteita, joista moni nopeasti tulistuva henkilö voi tunnistaa itsensä.

1. Herätessä elämä voi näyttää kauniilta ja ihanalta, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö mielialasi voisi muuttua sekunnissa täysin toiseen äärilaitaan.

2. Välillä hermostut niin paljon, että yllätät itsesikin käyttäytymiselläsi.

3. Joudut toisinaan ihmettelemään, kuka tämä hermoheikko toinen persoona sisälläsi oikein on.

4. Perhe ja ystävät tietävät, koska luotasi kannattaa pysytellä kaukana. Tällaisia tilanteita ovat ne, kun herätyskello soi, olet nälkäinen, kun matkustat töistä kotiin ja kun saavut töistä kotiin, sillä tulet olemaan väsynyt pitkän päivän jälkeen.

5. Tavallinen keskustelu voi muuttua väärän sanavalinnan vuoksi sekunnissa riitaan.

6. Arkiset asiat saavat sinut hermostumaan etkä voi sietää esimerkiksi liian tiukalle kierrettyjä purkkeja, joita et saa heti auki.

7. Särkyvät tavarat kannattaa piilottaa läheltäsi, koska hermostuessasi saatat heittää ajattelematta asian arvoa ensimmäisen käteen tarttuvan esineen ja rikkoa sen.

8. Et pysty olemaan sanomatta mielipidettäsi jokaiseen asiaan.

9. Saatat unohtaa kesken riitelyn sen, mistä riita itseasiassa edes alkoi.

10. Unohtaessasi riidan aiheen jatkat silti väittelyä niin kauan, että tunnet voittaneesi tai saat hiljennettyä toisen osapuolen.