8 ruokaa, jotka parantavat aivotoimintaa – myös työpäivinä

Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ruokatunnilla ei kannata hotkia hampurilaisateriaa, pitsaa tai friteerattuja pikaruokia. Roskaruokaähkyissä on hankala keskittyä työhön, ja olo saattaa eskaloitua iltapäivän kuluessa suorastaan epämukavaksi. Lohta ja pähkinöitä sen sijaan saa ja kannattaa syödä.

Lifehack-sivusto listasi kahdeksan ruokaa, joita etenkin toimistotyöntekijöiden kannattaa nauttia ruokavaliossaan. Näiden ruokien ainesosat parantavat aivojen toimintaa ja toimivat eräänlaisena älyn polttoaineena.

1. Vesi. Vettä tulisi nauttia vähintään kaksi litraa päivässä. Vesi toimii ihmiskehon koneöljynä, jolloin rattaat pyörivät sujuvammin ja tuottavuus lisääntyy.

2. Lohi. Aivot rakastavat lohessa olevia omega-3 -rasvahappoja.

3. Marjat. Antioksidanttirikkaat ruoat parantavat muistia.

4. Avokado. Aivojen suorituskyky paranee avokadoista, koska ne edistävät aivojen verenkiertoa ja



parantavat keskittymiskykyä.

5. Pähkinä. Proteiinia ja terveellisiä rasvoja sisältävät pähkinät ovat täynnä amonihappoja, antioksidantteja ja E-vitamiinia. Lisäksi pähkinöissä on aivojen toimintaa tehostavaa B-12 vitamiinia.

6. Banaani. Glukoosia runsaasti sisältävät banaanit antavat keholle energiaa.

7. Tumma suklaa. Mikäli töissä haluaa herkutella, kannattaa suosia aivojen verenkiertoa parantavaa tummaa suklaata.

8. Pinaatti. Vihreän herkun tiedetään hidastavan aivojen ikääntymistä.