Matkalaukut ilmaiseksi lennoille – mainostaja maksaa kulut

Digi Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Valtaosa halpalentoyhtiöistä veloittaa erikseen ruumaan menevistä matkatavaroista, joten monet pyrkivät matkustamaan varsinkin lyhyet reissut pelkän käsimatkatavaran turvin. Nyt uusi palvelu mahdollistaa matkatavaroiden ottamisen mukaan ilmaiseksi.

Yhdysvaltalainen Orion Travel Tech -yritys ilmoittaa maksavansa matkatavaroiden maksut, kunhan se saa käyttää matkatavaroita mainosten alustana. Ensi vuonna käynnistyvässä palvelussa Orion tarjoaa liikkuvia mainospaikkoja matkalaukuissa.

Palveluun rekisteröityneet matkailijat saavat sen jälkeen lahjakortteja korkeintaan kuuden matkan matkatavaroiden kustannuksia vastaavan määrän. Yhtiön mukaan mainostajat saavat tässä palvelussa jopa miljardeja mainosnäyttöjä viikossa ympäri maailmaa. Yhtiön tarjoama älymatkalaukku tarjoaa mahdollisuuden seurata laukkua ja saada varoituksen, jos laukkuun yritetään tunkeutua.