Älykäs kuukuppi on täällä – kuukautissuojat viimein 2000-luvulle

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kuukautisistaan enemmän tietoa kaipaaville naisille on kehitelty uusi älykäs kuukuppi. Looncup-niminen kuukuppi kerää jokaisista kuukautisista kaiken tiedon talteen ja lähettää kuukausittaisen raportin kuukupin käyttäjän puhelimeen.

Looncup-kuukupissa on pieni siru, joka kerää kuukautisista tietoa ja lähettää sen älypuhelimeen sovelluksen tai bluetoothin avulla. Kuukuppi kertoo minkä väristä vuoto on, paljonko sitä tuli ja hälyttää käyttäjää tyhjentämään kupin silloin kun se on täyttymässä. Älykkään kuukupin avulla nainen säästyy siis ylivuodoilta ja saa naistenpäivistään luultavasti enemmän tietoa kuin osaisi halutakaan.

Kuukausittaisten raporttien ansiosta Looncup pystyy vertailemaan kuukautisia keskenään ja ilmoittaa, jos jotain poikkeavaa tapahtuu. Sovellus hälyttää käyttäjää myös silloin, kun kuukautisten tulisi alkaa, että nainen ei unohda asentaa Looncupia paikoilleen. Looncupin arvellaan valmistuvan tammikuussa 2016, jolloin sen hinnaksi tulee noin 32 euroa.