Unohda minttupastillit – raikas hengitys helposti kanelilla

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pahanhajuinen hengitys haittaa usein henkilöä itseään, mutta myös hänen ympärillään olevia ihmisiä. Pahanhajuinen hengitys saattaa johtua suuhun jääneistä ruoantähteistä, vaikka yleisin syy liittyy huonoon suuhygieniaan.

Toisinaan haju on niin voimakas, että hampaiden harjaaminen ja suuvedellä purskutteleminen ei riitä. Tällöin käyttöön kannattaa ottaa kanelikikka, jossa suu huuhdellaan itsetehdyllä suuvedellä. Tarvitset jauhettua kanelia, hunajaa, sitruunamehua ja vettä.

Sekoita puolikas ruokalusikallinen kanelia pieneen hunajatippaan. Lisää kahden sitruunan mehu ja lämmin vesi. Sekoita ja huuhtelee suu. Pure Wow -sivuston mukaan kaneli tappaa suun bakteereja ja sitruunahappo auttaa niiden huuhtelemisessa. Hunaja toimii ainoastaan maun pehmittäjänä.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat