Ruotsi avasi tukikeskuksen raiskatuille miehille

Ohhoh! · Annika Kela

Tukholmassa sijaitseva Södersjukhuset -sairaala on avannut tukiklinikan seksuaalisesti hyväksikäytetyille ja raiskatuille miehille. Klinikan avaamista on perusteltu muun muassa sillä, että raiskatuille miehille ja naisille on tarjottava tasa-arvoisesti tukipalveluita.

Tukholman tukikeskuksissa vierailee 700 naispotilasta vuosittain ja nyt palveluita tarjotaan myös miespotilaille. International Business Times -lehden mukaan miesten tukikeskus on ensimmäinen miehille tarkoitettu raiskauksen uhrien tukiklinikka Ruotsissa ja palveluiden uskotaan leviävän tulevaisuudessa myös Tukholmaa laajemmalle.

Vuonna 2014 Ruotsissa raportoitiin 370 tapausta, joissa seksuaalisen hyväksikäytön tai raiskauksen uhri oli mies. Jatkossa kaikki potilaat voivat saada samoja tukipalveluita sukupuolesta riippumatta.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat