Norjalaismies huomasi ojassa jotain outoa – 1 200 vuotias viikinkimiekka!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Haukelissa Norjassa on tehty merkittävä arkeologinen löytö. Paikallinen lenkkeilijä oli nimittäin löytänyt tien vieressä olevasta ojasta 1.200 vuotta vanhan viikinkimiekan. Tutkijoiden mukaan miekka on erinomaisessa kunnossa. BBC Travel -sivuston mukaan miekka on noin 77 senttiä pitkä.

Tutkijat ovat hämmästelleet miekan hyvää kuntoa, sillä ase on edelleen hyvässä terässä. Miekkaa voisi käyttää vielä tänäkin päivänä, jos se kiinnitettäisiin uuteen kädensijaan.

Löydön tehnyt Gøran Olsen on ollut yllättynyt aarteensa merkittävyydestä. Tutkijat nimittäin arvelevat, että miekka on kuulunut rikkaalle ja vaikutusvaltaiselle viikingille. Miekan yksityiskohdat paljastavat, että miekka on ollut 1.200 vuotta sitten niin arvokas, ettei siihen olisi ollut kenellä tahansa varaa.