Kansalaisaloite vaatii Australiaa nimeämään rahansa Simpsonien mukaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuten useimmat tietävät, Australian rahayksikkö on nimetty mielikuvituksettomasti Australian dollariksi. Nyt eräs Simpsonit-fani on aloittanut kansalaisaloitteen, jossa hän vaatii valtiota nimeämään entisen tylsän kuuloisen valuuttansa hittisarjasta tutun vitsin mukaiseksi.

Mikäli aloite menisi läpi, tunnettaisiin Australian valuutta jatkossa nimellä ”dollarydoos”. Adressin aloittajan, Thomas Probstin mukaan tämä parantaisi Australian rahayksikön arvoa. Hän nimittäin uskoo, että miljoonat ihmiset haluaisivat dollarydooseja käsiinsä Simpsonit-viittauksen vuoksi.

– Australian talous on hunossa jamassa. Sen vuoksi tarvitsemme jotain, mikä piristäisi sitä. Se jokin on valuuttamme nimen muuttaminen Dollarydoos-muotoon, aloitteessa julistetaan.

Dollarydoos-termi on peräisin Simpsonit-sarjan kuudennen kauden jaksosta Bart vs. Australia. Jaksossa Bart Simpson aiheutti pilasoitoillaan 900 ”dollarydoon” laskun pahaa-aavistamattomalle australialaisperheelle, ja joutui matkustamaan maahan perheensä kanssa vastaamaan teoistaan.