Tutkimus paljasti: Tyttölasten vanhemmat lempeämpiä pomoja

Viihdeuutiset · Annika Kela

Laajamittainen tutkimus on paljastanut, että suuryritysten toimitusjohtajat ovat lempeämpiä pomoja, jos heillä on tyttäriä. Miamin yliopiston ja Kiinan kansainvälisen kauppatieteen oppilaitoksen teettämässä tutkimuksessa tutkittiin 400 yrityksen toimitusjohtajan tekemiä päätöksiä eri aiheisiin liittyen.

Päätutkijat professori Henrik Cronqvist ja professori Frank Yu huomasivat, että johtajat joilla oli tyttölapsia antoivat enemmän vapauksia ja tukea työntekijöilleen ja tekivät päätöksiä heidän edukseen.

Tyttölasten vanhemmat tarjosivat työntekijöilleen muun muassa parempia lastenhoitomahdollisuuksia ja joustavampia työaikoja verrattuna johtajiin, joilla ei ollut lapsia tai oli vain poikalapsia.

Tutkimuksessa huomattiin, että tyttärien vanhemmat irtisanoivat työntekijöitä vähemmän ja he palkitsivat työntekijöitään useammin hyvistä suorituksista.

Tyttärien vanhemmat jakoivat myös mielellään työntekijöilleen bonuksia yrityksen menestyessä. Washington Post -lehden mukaan tutkimukseen osallistuneista johtajista 4 prosenttia olivat naisia. Tutkimuksen johtajilla oli yhteensä 1.000 lasta.