Avain parempaan parisuhteeseen – kehu, kiitä ja pyydä anteeksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Rakkaus on kuin meri. Sen olosuhteet saattavat vaihdella tyynestä ja rauhallisesta suunnattomaan myrskyyn, ja rajusta ristiaallokosta seesteiseen seilaamiseen. Mikäli joutuu päivästä toiseen soutamaan vastavirtaan, voi rakkauden aallokko käydä nopeasti uuvuttavaksi.

Parisuhde on kahden ihmisen tasavertainen liitto, jossa toisiaan rakastavat henkilöt jakavat elämänsä. Monet pitkässä liitossa olleet saattavat unohtaa parisuhteen peruspilarit, ja pitävät kumppaniaan itsestäänselvyytenä. Partneria saatetaan muistuttaa turhan usein niistä asioista, joita hän tekee väärin sen sijaan, että kehuttaisiin ja kiitettäisiin niistä asioista, jotka hän tekee oikein.

Miksi puhua kumppanilleen ala-arvoisesti, jos on kuitenkin itse valinnut hänet rinnalleen? Hyviä asioita tapahtuu hyville ihmisille. Jos puhut rakkaallesi kauniisti, muuttuu suhde myös helposti paremmaksi. Sinun ei tarvitse olla aina oikeassa.

Kiittämisen ja kehumisen lisäksi parisuhteessa pitää osata antaa anteeksi. Jokainen tekee elämässään virheitä, eikä kukaan ole täydellinen. Kun ymmärtää tehneensä väärin ja myös pyytää sitä anteeksi, voi parisuhdetta pitää kaikin puolin kypsänä. Anteeksi on yksi parisuhteen puhdistavimmista sanoista.

Jos haluaa parantaa parisuhdetta nopeasti, kannattaa kokeilla teknologian sivuun jättämistä. Olohuoneesta ja makuuhuoneesta voi tehdä puhelinvapaata aluetta, jossa ei käytetä älylaitteita tunnista toiseen. Pariskuntien kannattaa kosketella ennemmin toisiaan ja kommunikoida jälleen kasvotusten.