Ravebileet menivät överiksi – liki 500 juhlijaa pidätettiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Kaliforniassa järjestettiin viime viikonloppuna kaksi elektronisen musiikin festivaalia. Molemmissa tapahtumissa juhli yli 40 000 festivaalivierasta. Heistä 490 joutui putkaan. Megaluokan ravebileet kestivät koko viikonlopun.

Los Angeles Times uutisoi, että molemmat tapahtumat järjestettiin Kaliforniassa, toinen Pomonassa ja toinen San Bernardinossa. Pomonassa järjestetyssä HARD Day of the Dead -tapahtumassa pidätettiin yhteensä 310 ihmistä. San Bernardinossa järjestetyssä Escape: Psycho Circus -festivaaleissa putkaan joutui 180 ihmistä.

Eniten ihmisiä pidätettiin huumausainerikoksista tai väärennettyjen henkilöllisyyspapereiden takia. Viikonloppu työllisti runsaasti myös ensiapuja, kun poliklinikoille kiidätettiin ennätysmäärä huumausaineiden vaikutuksen alaisena olleita juhlijoita. Tapahtumat ovat kiinnittäneet enemmän virkavallan huomiota, kun kesällä kaksi nuorta naista sai surmansa paikallisessa ravetapahtumassa. Festivaaleilla päivysti järjestysmiesten lisäksi satoja poliiseja.