Maanviljelijä löysi 600 miljoonaa Pablo Escobarin huumerahoja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kolumbialainen maanviljelijä Jose Mariena Cartolos sai taannoin 3.000 dollarin tuen maan hallinnolta perustaakseen palmuöljyplantaasin sukunsa tontille. Kaivaessaan ojaa tilalle mies löysi yllättäen maahan haudatun sinisen säiliön.

Cartolos väittää säiliön pitäneen sisällään käteistä 600 miljoonan dollarin edestä. Don Diva -lehden mukaan rahojen epäillään kuuluneen kolumbialaiselle huumeparonille, Pablo Escobarille. Mikäli miehen kertomus on totta, ei hän todennäköisesti voi itse pitää löytämiään rahoja, vaan ne siirtyvät Kolumbian hallinnolle.

Viljelijän tarina voi kuulostaa uskomattomalta, mutta Pablo Escobarin tiedetään piilottaneen osia 30 miljardin dollarin omaisuudestaan eri puolille Kolumbiaa. Miehelle kuuluneita käteissummia on aiemminkin läydetty muun muassa huonekaluista ja lattialautojen alta – ja maahan kaivettuna.

Pablo Escobar oli kolumbialainen huumeparoni, joka ansaitsi suuria summia rahaa kokaiinin salakuljettamisella. Mies surmattiin poliisin erikoisjoukkojen toimesta vuonna 1993 hänen karattuaan vankilasta. Escobarin elämään on perehdytty sittemmin muun muassa Netflixin Narcos-sarjassa, jossa häntä näyttelee brasilialainen Wagner Moura.